Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w oliwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1/4 l
tymianek 6 gałązek
czosnek 4 ząbki
skórka z cytryny 2 kawałki
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz ziarnisty
grzyby 1 różne rodzaje
ocet winny 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w oliwie

Grzyby płuczemy .Ocet z wodą ,czosnkiem ,solą ,gałązką tymianku gotujemy 30 minut.Wkładamy grzyby i gotujemy jeszcze10 minut.Osączamy i wkładamy do słoika wraz ze skórką z cytryny,tymiankiem i liścmi laurowymi.Gorąca oliwą zalewamy grzyby .Słoik zamykamy i odstawiamy w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.01.2014 09:55
bardzo dobre
kate.500 10.05.2013 07:56
super smaczne
olkaaa 26.05.2012 16:23
mniam
zdzislawa2 23.03.2012 12:25
super
caroline1983 08.03.2012 17:35
w takiej wersji jeszcze nie próbowałam
ben-ka 06.08.2011 08:55
dla mnie to też nowość!:)
Jolanta_P-S 18.05.2011 07:31
tak jeszcze grzybów nie robiłam?
Margo1 02.12.2010 07:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak