Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z serem żółtym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
ogórki 3 szt
kalafior 1 szt
główka sałaty
sól
ser żółty 150 (pokrojony w kostkę)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z serem żółtym

Sałatę umyć i porozrywać na liście. Zanurzyć je w wodzie z solą i zostawić na pół godziny, po czym wyjąć i odcedzić. Kalafior podzielić na różyczki,
posolić i odstawić na 20 min. Rzodkiewki i ogórki pokroić w cienkie krążki. Na talerzu ułożyć najpierw liście sałaty, potem kłaść na nie kalafior, następnie
ogórki i rzodkiewki, a na końcu po środku warzyw ułożyć ser. Surówkę można podawać z musztardą i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak