Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane pieczarki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 8
cebula 4
pomidor 1
mielone mięso 25 dag
musztarda 2 łyżki
rosół z kostki 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane pieczarki

Pieczarki dokładne umyć. Oderwane trzonki drobno posiekać. Rozgrzać olej i zeszklić drobno posiekaną cebulkę. Następnie dodać trzonki pieczarek. Chwilę poddusić. Całość doprawić do smaku. po lekkim przestudzeniu wymieszać z mielonym mięsem i musztardą. Kapelusze pieczarek napełnić tak przygotowaną masą. Położyć je w naczyniu żaroodpornym i posypać grubo żółtym serem oraz pokrojonym w kostkę pomidorem. Całość zalać rosołem. Piec ok. 20 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.02.2014 08:38
ostatnio robiłam je bardzo częśto
zbysio 13.10.2011 23:28
oooooooooooooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak