Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z brukselką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
mięso mielone 50 dag
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
olej
brukselka 8 mrożona

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z brukselką

Brukselkę rozmrozić.Do mięsa dodać jajka , przyprawy oraz 2 łyżki tartej bułki. Mięso dokładnie wymieszać. Brukselkę obtaczać mięsem , formować kulki. Panierujemy w bułce tartej , smażymy w głębokim oleju na średnim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 19.10.2011 18:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak