Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka z drobiu 1 kg
sok z cytryny 1 szt
olej 40 g
sól, pieprz
pory 500 g
mąka 30 g
wino białe wytrawne 1 szkl
papryka czerwona 1 (pokrojona)

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa

Umyte pory pokroić i podsmażyć na gorącym oleju, dodać pokrojoną wątróbkę i paprykę. Wszystko razem wymieszać i dolać
odrobinę wody. Dusić kilkanaście minut na wolnym ogniu, dodać mąkę i przesmażyć. Następnie dolać wino, sok z cytryny i dusić
na silnym ogniu 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak