Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w skoropce mięsnej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mięso mielone z łopatki 50 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w skoropce mięsnej

Jajka ugotować na twardo i obrać. Do mięsa dodać jajko, przyprawy i wymieszać mięso dokładnie. Z mięsa formować placki, położyć jajko. Formujemy kule, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju z wszystkich stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 03.10.2013 12:20
takich i ja nie robiłam jeszcze i nie jadłam:)
angelika14 17.05.2012 14:43
Coś w sam raz dla mnie:)
Patrycja33 07.02.2012 15:34
ślicznie wyglądają
Dariusz8 15.12.2011 17:46
smaczne
krysia50 03.09.2011 22:36
pyszne
IlonaAlbertos 30.11.2010 00:34
Takich jajek nigdy nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak