Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 g
słodka czerwona papryka 1 łyż
sól, pieprz
sok z cytryny
groszek konserwowy 150 g
oliwa 2 łyżki
rosół z kostki 2 szklanki
koncentrat pomidorowy 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z groszkiem

Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Rybę pokroić w kostkę, obtoczyć w połowie mąki, obsmażyć na 1 łyżce oliwy. Cebulę usmażyć na pozostałej oliwie
, oprószyć resztą mąki i dodać koncentrat. Wlać rosół, dodać groszek i gotować do miękkości, po czym włożyć rybę, doprawić solą, pieprzem
i papryką, Gotować kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak