Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z lanymi kluskami III

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt.
włoszczyzna 1 porcja
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
sól
kucharek w płynie
jajko 3 szt
mąka 4 łyż.
zielona pietruszka 2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z lanymi kluskami III

Przygotowaną porcje zalać zimną wodą, dodać sól, włoszczyznę i gotować nawolnym ogniu 2 godz. Następnie wyjąć porcję i wloszczyznę z rosołu. Jaja wybić do naczynia idodać mąkę i roztrzepać do jednolitej masy. Masę jajeczną wlać cienkim strumieniem do gotującego się rosołu. Dodać przyprawy i posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 14.09.2011 23:03
dobre
wolochski 01.07.2011 22:30
super
misia53 14.06.2011 23:03
hehe....też taki robię
matii6 23.02.2011 18:02
bardzo smaczny
teresa18 27.01.2011 19:29
moje też
traktorek 17.01.2011 17:09
moje ulubione
wolochski 11.01.2011 22:52
super
m1monika 30.12.2010 11:32
w sam raz na ten mróz :-)
alaaa 05.12.2010 18:58
taki rosołek jest pyszny
traktorek 04.12.2010 14:59
pyszna
MAR3STA 01.12.2010 17:10
lubię taką zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak