konfitura pomarańczowa

konfitura pomarańczowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

    8
  • cytryny

    2
  • cukier

    1 1/2szkl
  • imbir mielony

    2łyżeczki
  • skórka z pomarańczy i cytryn

  • whisky

    1kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze i cytryny wyszorować i obrać ze skórek.Pokroić je na duże kawałki i usunąć pestki.Do pół szklanki wody dodać cukier i ugotować syrop.Dodać pokrojone owoce oraz imbir.Smażyć,aż masa stanie się jednolita.Ze skórek skroić biały miąższ.Następnie pokroić je na cienkie paseczki.Dodać do masy owocowej i smażyć,aż będą miękkie.Wlać whisky.Wymieszać.Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

22.03.2011 13:57
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat