Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w pikantnej zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1 kg
ocet winny 250 ml
małe cebulki perłowe 5
chilli 1
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz ziarnisty
kolendra
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w pikantnej zalewie

Kurki myjemy i posypujemy solą ,dusimy 35 minut we własnym sosie.Dodajemy obrane cebulki .Ocet gotujemy y chilli ,łyżeczką pieprzu,łyżeczką kolendry,małym kawałkiem imbiru ,łyżką cukru i łyżka soli.Wkładamy kurki do słoików i zalewamy gorącym octem y przyprawami .Pasteryzujemy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 26.11.2012 23:12
dobre
barbara11561 27.06.2011 08:07
Lubię kurki:)
Monika193
Monika193 08.06.2011 23:37
pycha
MAŁY 24.04.2011 20:16
pysznie
MAŁY 24.04.2011 20:16
pysznie
MAŁY 24.04.2011 20:16
pysznie
MAŁY 24.04.2011 20:16
pysznie
MAŁY 24.04.2011 20:16
pysznie
MAŁY 24.04.2011 20:16
pysznie
MAŁY 24.04.2011 20:16
pysznie
MAŁY 24.04.2011 20:16
pysznie
MAŁY 24.04.2011 20:16
pysznie
Margo1 02.12.2010 07:38
lubię grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak