Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybno-warzywna zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba smażona 5kawałków
brokuł 1mały
makaron nitki 1/2op
pomidory 3
sól
pieprz
śmietana 30% 1szkl
jajko 3
masło 1/3kostki

Przepis i sposób przygotowania na: rybno-warzywna zapiekanka

Usunąć panierkę z ryby.Ugotować makaron.Brokuły umyć,podzielić na cząstki,a następnie sparzyć na sitku.Pomidory umyć,sparzyć,zdjąć skórkę,a następnie pokroić je na cząsteczki.Formę żaroodporną do zapiekania wysmarować masłem.Poukładać w niej warstwami kolejno:ugotowany makaron,kawałki brokułów,pomidorów i ryby.Posypać solą i pieprzem.Śmietanę wymieszać z roztrzepanymi jajkami,doprawić.Zalać zapiekankę,posypać serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170stopniC na 40min.Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mala 18.01.2011 22:55
super pomysł na rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak