Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń marchewkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 1/2 kg
marchew 2 szt
jajko 1 szt
masło 1 łyzka
bulion drobiowy 1 szklanka
sos sojowy 1 łyżeczka
kasza manna 2 łyzki
natka pietruszki 1/2 pęczek
olej 2 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń marchewkowa

Marchew kroimy w kostkę. Dodajemy do bulionu i razem z masłem gotujemy do miękkości, odcedzamy, miksujemy. Natkę pietruszki siekamy, dodajemy do niej mięso, jajko i kaszę, doprawiamy. Z mięsa formujemy prostokąt, na środek przekładamy nadzienie z marchewki i zawijamy boki. Pieczeń smarujemy olejem, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 40 min w 220 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 02.01.2012 22:58
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak