Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POSTNY BARSZCZ CZERWONY

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwas buraczany 0,5 litra
pietruszka
marchewka
seler kawałek
kilka suszonych grzybów
buraki czerwone świeże 5-6
kieliszek czerwonego wina
pieprz, sól
liść laurowe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: POSTNY BARSZCZ CZERWONY

Umyte grzyby namoczyć na noc, następnie ugotować i odcedzić, ale nie wylewać wywaru z grzybów, w garnku ugotować warzywa i buraki, przecedzić, połączyć z wywarem grzybowym i kwasem buraczanym( kwas dodać w proporcji 1/4 kwasu 3/4 wywaru wymieszanego).
Podgrzewać barszcz, (ale nie zagotować!), doprawić pieprzem, solą i cukrem do smaku, dodać kieliszek wina.
Przed samym podaniem dodać przetarty czosnek
Jeżeli nie ma koloru dodać surowy burak i odstawić na kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak