Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka pieczona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa ze skórą 1 1/2 kg
czosnek 4 ząbki
majeranek 2 łyżki
sól 4 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: szynka pieczona

Mięso myjemy, osuszamy. Ostrym nożem nacinamy go w kratkę. Czosnek miażdżymy. Nacieramy mięso wszystkimi przyprawami i na 2 dni wkładamy do lodówki. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy 1,1/2 h w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak