Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewa do cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 5 szklanek
sól 3 łyżki
ocet 1 szklanka
cukier 3 łyżki
olej 1 łyżka na każdy słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewa do cukinii

Przepis z zeszytu mojej mamy.
Zagotować wodę, ocet, sól, cukier z zielem angielskim i liściem laurowym, dokładnie wymieszać. Zalewą zalewać cukinie pokrojoną w plastry. Do każdego słoika oprócz cukinii dodajemy ząbki czosnku, świeże listki bazylii, mięsiste pomidorki, paprykę i cebulę według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.08.2011 21:20
ja też uwielbiam takie przepisy, mam zapas cukinii więc z przyjemnością skorzystam z przepisu :)
eduszo
eduszo 29.11.2010 17:41
Uwielbiam takie swojskie przetwory,sam robie cukinie na zime.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak