Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane tosty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 duże szt
jabłka 4 duże szt
cukier 1 łyżka
oliwa 1 - 2 łyżki
ziemniaki 6-8 szt
jaja 2 szt
mąka 1-1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane tosty

Jedną1 cebulę obrać, pokroić w krążki i usmażyć na złoty kolor,
Jabłka obrać,pokroić w plasterki,posypać łyżką cukru,przesmażyć lekko na pozostałym tłuszczu po cebuli.
Ziemniaki obrać umyć i razem z drugą cebulą utrzeć na tarce ,dodać 2 całe jajka, mąkę, sól i pieprz do smaku.
Smażyć na oleju niewielkie cienkie placuszki.
Układać je na blasze,nałożyć na nie usmażony krążek jabłka i cebulę.
Z wierzchu posypać,każdy placek łyżeczką tartego żółtego sera.
Wsunąć do piekarnika na 10 minut
.Podawać gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak