Ziemniaczane tosty

Ziemniaczane tosty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 duże szt
  • jabłka

    4 duże szt
  • cukier

    1 łyżka
  • oliwa

    1 - 2 łyżki
  • ziemniaki

    6-8 szt
  • jaja

    2 szt
  • mąka

    1-1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jedną1 cebulę obrać, pokroić w krążki i usmażyć na złoty kolor,
Jabłka obrać,pokroić w plasterki,posypać łyżką cukru,przesmażyć lekko na pozostałym tłuszczu po cebuli.
Ziemniaki obrać umyć i razem z drugą cebulą utrzeć na tarce ,dodać 2 całe jajka, mąkę, sól i pieprz do smaku.
Smażyć na oleju niewielkie cienkie placuszki.
Układać je na blasze,nałożyć na nie usmażony krążek jabłka i cebulę.
Z wierzchu posypać,każdy placek łyżeczką tartego żółtego sera.
Wsunąć do piekarnika na 10 minut
.Podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat