Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szklanka fasoli
dwie marchewki
włoszczyzna
kilka ziemniaków
majeranek
ziele angielskie
sól do smaku
pół szklanki śmietany
boczek wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę moczymy na noc, rano odcedzamy, dodajemy świeżej wody ( zapobiega to sensacjom trawiennym), dadajemy obrane i pokrojone warzywa, ziele angielskie i jeśli chcemy- boczek lub mięso. Wsypujemy przyprawy, gotujemy do miękkości fasoli. Wtedy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy dalej, aż i one będą miękkie. Zaciągamy śmietaną - tyle % , ile lubimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.01.2014 16:16
bardzo lubię takie zupy :)
Ola1young 22.12.2013 16:25
lubie takie zupy
alaaa 21.11.2013 20:13
fasolową to zawsze chętnie zjem
Wacław 23.08.2013 16:23
ja tez lubie takie zupy !
ben-ka 28.12.2012 14:55
Smaczna zupka.lubimy fasolówkę:)
Izabela28 24.09.2011 20:37
smaczna ta zupa:)
Edyta38 18.05.2011 15:52
ale smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak