Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
mąka krupczatka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
żółtko jajek 3 sztuki
margaryna 3/4 kostki
cukier waniliowy 1 opakiwanie
cukier puder do posyania
krakersy 1 opakowanie
herbatniki 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka

Szklankę mleka rozmieszać z mąką, żółtkami i wlać do reszty mleka, zagotowanego z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym. Doprowadzić do wrzenia. Blachę wyłożyć herbatnikami, nakryć masą , przykryć krakersami. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak