Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili z bekonem klasyka smaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
pomidowy w puszcze 2 puszki
makaron spagetti 500 gram
bakłażan
parmezan starty 300 gram
boczek 6 plastwów
papryka 1 (chili posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Chili z bekonem klasyka smaku

Rozgrzać oliwę na patelni. Dodaj bakłażan i gotować przez 8 min do miękkości. Dodaj boczek i smaż 5-10 minut a następnie dodajemy czosnek i chili.

Porada w pomidory gotować przez 10 minut aż zgęstnieją, mieszając regularnie.

W międzyczasie ugotować makaron. Odcedź, a następnie wymieszaj z sosem sos. Podawać z rozproszeniem parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.07.2011 18:42
lubię takie smakołyki
Margo1 01.07.2011 18:42
lubię takie smakołyki
eli82 10.04.2011 10:55
smacznie wygląda
eli82 10.04.2011 10:54
smacznie wygląda
owca441 26.02.2011 20:07
zjadłabym
jolita 14.02.2011 15:43
super
accee 04.02.2011 22:15
Spróbuje:)
eduszo
eduszo 03.02.2011 13:30
Widocznie orginał to spaghetti ale i tak musi być ostre.
teresa18 15.01.2011 23:18
pisze spagetti a na zdjęciu spiralki
IZABELA29 11.01.2011 16:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak