Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
sok z cytryny
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony

Filet z dorsza myjemy i skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem oraz przyprawą do ryb. Na jednym talerzyku rozbijamy jajka i je mieszamy na drugim wysypujemy bułkę tartą. Każdy filet maczamy w jajku a następnie w bułce tartej, kładziemy na rozgrzany na patelni olej i pieczemy z dwóch stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 09.05.2013 22:28
doskonały dorsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak