Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy zawijane z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
kapusta biała 1 główka
cebule 2
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
rosół warzywny 200 ml
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy zawijane z indyka

Mięso pokrój na plastry, rozbij, posyp solą i pieprzem. Drobno poszatkuj kapustę. Duś ok. 5 minut w osolonej wodzie i odcedź.
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na łyżce masła. Wymieszaj z kapustą i tartą bułką. Masę rozsmaruj na zrazach. Mięso zwiń, obwiąż nitką i obsmaż na maśle. Uduś w rosole do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 27.02.2011 21:56
podoba mi się ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak