Kalafiory zapiekane

Kalafiory zapiekane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleka

    Półtorej szklanki
  • masła

    2 łyżki
  • mąki

    Półtorej łyżki
  • żółtka

    2
  • sera żółtego

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora ugotować na pół twardo. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie roztopić masło, dodać mąkę, rozprowadzić mlekiem i zagotować. Potem zdjąć z ognia i dodać żółtka oraz wymieszać z połową sera. Doprawić do smaku. zalać powstałym sosem. Posypać pozostałym serem i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknbozka

12.11.2011 22:05
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat