Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 i 1/2 kg
wątróbki z kurczaka 20 dag
kajzerka 1 sztuka
podgardle wieprzowe 1/2 kg
jajko 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
por 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
sól do smaku
pieprz do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 4 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Mięso obsmażyć zalać wodą i gotować 3-4 godziny z warzywami i przyprawami. Gdy będzie miękkie wyjąć z bulionu i pozostawić , by wystygło. Oddzielić od kości i zmielić.
Wątróbkę sparzyć, zmielić i dołożyć do mięsa. Masę ponownie zmielić dodając kajzerkę. Dodać jajka i doprawić.
Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą, nałożyć masę i piec w temperaturze 220 stopni 20 min, potem jeszcze 90 min w 165 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila24
Kamila24 06.12.2011 12:44
Na pewno wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak