Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec budyniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/3 kostki
cukier 3 łyżki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
jajko 2 szt
budyń śmietankowy 1 opakowanie
budyń czekoladowy 1 opakowanie
serek homogenizowany 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec budyniowy

Masło, cukier i 1 jajko utrzeć, dodać mąke, kakao i proszek do pieczenia. Ciastek wyłozyć dno tortownicy. Budyń śmietanowy ugotować zgodnie z przepisem i wlać na ciasto. Budyń czekoladowy wymieszać z serkami homo i 1 jajkiem i wlac delikatnie na budyń śmietankowy. Piec około 40 minut w temp 180 C.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 15.11.2011 16:36
super
Iwusia 25.09.2011 21:20
wygląda zjawiskowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak