Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zabielany krupnik Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serduszek drobiowych 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziela angielskiego 4 ziarenka
łyżka kucharka 1
kaszy jęczmiennej 1 szklanka
cebula 1
marchewka 1
pietruszka 1
średniego selera 1/4
ziemniaków 6
sosu sojowego Tao Tao 3 łyżki
śmietany kremówki 30% 150 ml
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zabielany krupnik Eli

Umyte serduszka zalać wodą (3-4 litry),dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharek i ugotować do miękkości.Przecedzić wywar do innego garnka.Serduszka obrać z żyłek i pokroić na połówki.Obrać,umyć ziemniaki i jarzynki.Ziemniaki pokroić w kostkę,jarzyny zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Cebulę drobno posiekać.Dodać do wywaru kaszę.cebulę,serduszka i wlać sos sojowy.Gdy kasza będzie się gotować dodać ziemniaki,jarzyny,gotować do miękkości ziemniaków i kaszy.Śmietanę wlać do garnka,wlewać powoli trochę gorącej zupy,mieszając i dodać do garnka z zupą.Doprawić pieprzem i jeśli zupa będzie mało słona jeszcze sosem sojowym do smaku.Do zupy dodać posiekany koperek.Na talerzach zupę udekorować natką pietruszki.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 29.07.2011 23:42
Uwielbiam krupnik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak