Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z nóżek wieprzowych

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 2
włoszczyzna
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat
sól
ocet
woda
antrykot wołowy

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z nóżek wieprzowych

Mięso i nóżki myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy to wodą. Wkładamy do tego włoszczyznę oraz przyprawy. Wstawiamy na ogień i gotujemy średnio 3 godz.
Jak nóżki będą się już rozgotowywać to wszystko to przecedzamy.
Gdy mięso przestygnie to obieramy je z kości i wkładamy z powrotem do naszego wywaru (razem z pokrojoną w plastry marchewką). Resztę wyrzucamy.
Wywar wstawiamy na ogień i zagotowujemy dodając trochę octu (ok 2-3 łyżki).
Po zagotowaniu przelewamy do naczynia. Po wystygnięciu wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 24.02.2013 10:43
super
IKrakowianka 09.10.2012 17:25
też takie robię:)
BozenA 18.04.2012 14:08
mmm
BozenA 18.04.2012 14:08
mmm
LuKaSz4761 01.12.2011 08:19
super
Neetka90 30.09.2011 22:41
extra
Neetka90 30.09.2011 22:41
extra
Motorek 01.09.2011 10:12
pycha
jeta72 20.04.2011 23:17
smaczna!!!
Mati13 27.02.2011 19:05
fajna
Anna169Hosz 15.01.2011 21:23
Często robię, mój mąż uwielbia.
krzyniu1984 10.12.2010 06:57
bardzo smaczna!
ElizaT 05.12.2010 09:12
ciekawie wygląda
jarek4 30.11.2010 21:38
nie jadłem jeszcze
Margo1 29.11.2010 19:28
nie jadłam , nie robiłam i nie wiem czy bym zjadła
misia53 29.11.2010 18:30
Galaretkę z nóżek zrób , bo już znudził nam się drób!
MAR3STA 29.11.2010 17:25
mąż taka uwielbia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak