Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki choineczki.
Rozwałkować na grubość 5 mm,wyciskać foremką choineczki i piec na pergaminie ok 10 min.
Smacznego!
Na zdjęciu są 2 rodzaje ciastek ale przepis dotyczy choineczek:)
orzechy laskowe | 5 dag |
orzechy włoskie | 10 dag |
mąka | 50 dag |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cukier puder | 20 dag |
jaja | 2 szt |
mleko | 2 łyżki |
aromat cytrynowy | 10 kropli |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 opakowanie |
masło 250 g | 1 opakowanie |
dekoracja | wg.uznania |
cukier wanilinowy | 4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: