Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto karmelowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyzki
proszek do peiczenia 1 łyzeczka
Masa budyniowa:
masło 2 kostki
budyń śmietankowy 2
mleko 1 l
cukier puder 0,5 szklanki
masło 1 kostka
reszta:
herbatniki
płatki migdałowe
wiórki kokosowe
rodzynki
karmel 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto karmelowe

Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa budyniowa:
Przygotować bydynie wg przepisu na opakowaniu. Masło ucierac z cukrem pudrem ok. 20 minut. Dodać zimne budynie i dokładnie zmiksować.
Masa karmelowa:
Utrzeć dobrze masło, dodać masę karmelową z puszki jeszcze chwilę pomiksować.
Przełozenie: biszkopt+masa budyniowa+masa karmelowa+herbatniki+masa budyniowa+kokos, migdały, rodzynki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 13.04.2011 14:23
super
Mariusz10 10.04.2011 23:10
uwielbiam takie ciasta;)
kochanyptysiu 09.03.2011 10:03
wygląda kusząco!
iknkirke 03.02.2011 09:39
mniam
accee 31.01.2011 19:52
Mniam
Kate131 01.12.2010 08:25
musi być pyszne,apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak