Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
drożdże 2,5 dag
sól 1 i1/2 łyżeczki
woda 375 ml
otręby 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki

Składniki dokładnie mieszamy i wyrabiamy.Odstawiamy do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi swoja objętośc dzielimy na 8 części ,formujemy bułki i układamy na posypanej mąką blasze.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175* C i pieczemy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.01.2014 07:35
bardzo lubię
caralajna 12.12.2012 08:06
apetyczne domowe pieczywo, mniam
Grażyna13 09.06.2012 14:56
Nie ma, jak to domowe :)
joanna77 21.03.2012 20:48
fajne
leonkot 13.01.2012 15:27
nie ma jak świerze bułeczki
smakoszek 29.06.2011 13:32
Pysznie wyglądają:)
Wacław 29.06.2011 08:28
nie robiłem sam ale warto spróbowac
Henryka2 14.12.2010 23:13
A jeszcze jak są chrupkie!Pycha!!!
SmacznaPyza 13.12.2010 17:25
a zapach świeżo upieczonego pieczywa dostajemy gratis :-)
Margo1 02.12.2010 07:36
nigdy nie robiłam sama
Ewelina45 29.11.2010 16:30
muszą być pycha :)
ben-ka 29.11.2010 13:34
Swojskie bułki !!!! ale bym zjadła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak