Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chleb kukurydziany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
mąka kukurydziana 1 szkl.
sól 1 łyżeczki
kukurydza-ziarna 1|2 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier ciemny 4 łyżki
jajko 1 szt
bekon 8 plastrów
żółty ser 4 plastry
mleko 1 szkl.
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: chleb kukurydziany

Nagrzać piekarnik do 180st.C. Na dnie blachy do pieczenia położyć plastry bekonu,a nich sera.Przesiać przez sito mąkę z solą i proszkiem do pieczenia.Wsypać ciemny cukier.Wymieszać.W misce roztrzepać jajka z mlekiem.Dodać ziarna kukurydzy ugotowanych ziaren.Cały czas ucierając dodać roztopione masło,a następnie suche składniki.Przygotowane ciasto wlać do formy piec 30,40min.Przed podaniem można plastry bekonu wyciągnąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 02.06.2012 11:24
ciekawy
Ewelina45 01.12.2010 09:05
nigdy nie piekłam chleba :)
Ewelina45 01.12.2010 09:05
nigdy nie piekłam chleba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak