Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mojej babci

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 50 g
czosnek 20 g
majeranek 10 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 40 g
groch 350 g
smalec 100 g
cebula 100 g
wędzony boczek 50 g
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mojej babci

Groch namoczyć w zimnej wodzie na noc. Ugotować go w tej samej wodzie, w której się moczył, odcedzić, przepuścić przez maszynkę razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Boczek drobno pokroić, stopić, dodać do grochu, wymieszać z jajkiem i przyprawami. Masę uformować na wałek o grubości 5 cm i kroić
w poprzek na 100-g porcje. Kształtować kotlety o grubości 2 cm. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 16.11.2011 19:19
pyszne
SyMiki 15.09.2011 20:02
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak