Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sojowo-miodowe śledzie Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

solonych płatów śledziowych 1/2 kg
wieksza marchewka 1
cebule 2
sosu sojowego Tao Tao 5 łyżek
koncentratu pomidorowego 100 g
miodu 2 łyżki
octu 10% 2 łyżki
wody 300 ml
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sojowo-miodowe śledzie Eli

Cebule pokroić w ćwierć krążki.Obraną,umytą marchewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Na patelni rozgrzać olej,dodać cebulę,marchewkę,sos sojowy i smażyć około 8 minut.Do cebuli dodać koncentrat pomidorowy,wlać wodę i zagotować.Dodać miód ,ocet,pieprz,jeszcze chwilę gotować i przestudzić.Śledzie (wymoczone) pokroić w paski 2 cm.Do miski ze śledziami dodać cebulę z przyprawami,wymieszać i przykryć.Włożyć do lodówki na 24-48 godzin,żeby składniki się przegryzły.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 02.12.2011 19:42
fajne
Babciagramolka 29.11.2010 16:58
Wiesz co dobre. Bardzo lubię połączenie miodu i sosu sojowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak