Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z płucek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieprz 2 ziarna
śmietana 2 łyżki
osolony wywar z kości 5 szkl
płucka wieprzowe 250 g
mąka 40 g
masło 40 g
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
cebula 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z płucek

Płucka ugotować do miękkości w wywarze z kości, dodając pieprz i liść laurowy. Płucka pokroić w paski i włożyć do wywaru. Z mąki, masła i cebuli
przyrządzić jasną zasmażkę, rozprowadzić wywarem, dodając sok z cytryny, zagotować i połączyć z zupą. Przed podaniem doprawić
śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 01.03.2012 20:52
hmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak