Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rostbef z chrzanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rostbef z kością 1 kg
chrzan skrobany
masło 1/4 kostki
słonina kilka plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Rostbef z chrzanem

Z mięsa oddzielić kości, zdjąć błonę, opłukać i osączyć. Mięso posolić i owinąć plastrami słoniny, uformować i związać sznurkiem.

Do brytfanny wlać 3 łyżki wody i na ruszcie położyć mięso. Wstawić do bardzo dobrze rozgrzanego piekarnika i piec 25 min. Gdy mięso trochę ostygnie, pokroić je skośnie do włókien w plastry o grubości 1cm. Do brytfanny wlać 3 łyżki wody, gotować 3 min. dodać masło i tym sosem polać plastry rostbefu. Podawać z chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna33 11.01.2011 18:29
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak