Sałatka z gotowanych jarzyn

Sałatka z gotowanych jarzyn

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    2 szt
  • buraki białe cukrowe

    2 małe szt
  • seler

    1 duża szt
  • marchew

    2 szt
  • kalafior

    25 dag
  • lub szparagi

    25 dag
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • fasola

    1/2 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki czerwone i cukrowe zapiec w piekarniku, po wyjęciu zanurzyć w zimnej wodzie i ściągnąć skórki.
Marchew, szparagi lub kalafior i selery ugotować każde warzywo osobno w osolonej wodzie.
Buraki, marchew i pozostałe warzywa pokroić w kostkę.
Groszek i fasolę odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z sosem majonezowym lub układać warstwowo, przekładając każdą warstwę sosem majonezowym lub tatarskim.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

18.12.2010 18:05
hmm, ciekawe

buksiak12

17.09.2010 09:37
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat