Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z gotowanych jarzyn

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 szt
buraki białe cukrowe 2 małe szt
seler 1 duża szt
marchew 2 szt
kalafior 25 dag
lub szparagi 25 dag
groszek konserwowy 1 puszka
fasola 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z gotowanych jarzyn

Buraki czerwone i cukrowe zapiec w piekarniku, po wyjęciu zanurzyć w zimnej wodzie i ściągnąć skórki.
Marchew, szparagi lub kalafior i selery ugotować każde warzywo osobno w osolonej wodzie.
Buraki, marchew i pozostałe warzywa pokroić w kostkę.
Groszek i fasolę odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z sosem majonezowym lub układać warstwowo, przekładając każdą warstwę sosem majonezowym lub tatarskim.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.12.2010 18:05
hmm, ciekawe
buksiak12 17.09.2010 09:37
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak