Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka z ciemnym sosem.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa uniwersalna Kucharek
Majeranek suszony Prymat
odrobina soli
margaryna
karkówka 1 wieprzowa
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka z ciemnym sosem.

Na margarynie piekę natarte przyprawami mięso ( w jednym kawałku), gdy się lekko przypiecze z każdej strony-podlewam wodą by się nie przypaliło i wyszedł sos. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy, następnie zaciągamy sos (pół szkl. wody i 1,5 łyżki mąki), zagotujemy i gotowe:) Pyszne z ziemniakami i buraczkami:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 09.07.2012 22:19
mniam
daria899 22.10.2011 13:44
smakowita
daria899 22.10.2011 13:44
smakowita
Wacław 02.10.2011 21:22
smaczny obiadek !
Justyna/HerLife 12.09.2011 17:59
wygląda smakowicie! =]
Ewa111 03.02.2011 18:41
bardzo lubię taka karkówkę
Grażyna13 07.12.2010 10:55
Uwielbiam takie mięso :)
Mirka-Ludomila 30.11.2010 11:33
hmm, ten sosik-pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak