Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztecik z wątróbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa przetarta
gałka muszkatołowa utarta
sól
pieprz
masło 1 łyżka
jajko 2 szt
słonina pokrojona drobno 70 g
natka pietruszki 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztecik z wątróbki

Do wątroby dodać natkę, cebulę, jajka utarte z masłem, słoninę, przyprawy i wyciśniętą bułkę. Wymieszać. Masę włożyć do formy wyłożonej pergaminem i wstawić do piekarnika w naczyniu z wrzącą wodą i gotować licząc po 35 min. na 1/2 kg mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak