Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 70 dag
mąka 3 łyżki
cukier 1 łyżka
margaryna 1 szt
jaja 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z rabarbaru

Rabarbar pokroić drobno, dodać łyżkę cukru, szczyptę soli, łyżkę wody, dusić 4 min pod przykrywką a następnie zwiększyć ogień i odparować. Dodać mąkę, wymieszać, dodać żółtka i ubitą na sztywno pianę. Kłaść łyżką racuszki na gorący tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak