Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń ryżowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
masło 1 łyżka
migdały 50 g
jajko 3 szt
rodzynki 100 g
wino wytrawne 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń ryżowy

Ryż ugotować na winie. Rodzynki oczyścić, migdały sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, zetrzeć na tarce. Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z letnim ryżem, dodając migdały i rodzynki. Do otrzymanej masy domieszać lekko ubitą pianę z białek. Masę wyłożyć do formy wysmarowanej masłem
i posypanej bułką tartą, wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelusia111 19.11.2011 18:51
Ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak