Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z mixem paprykowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1
papryka żółta 1
ząbek czosnku 1
Bazylia suszona Prymat
sól, pieprz
bagietka
oliwa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z mixem paprykowym

Papryki wkładamy do nagrzanego piekarnika i chwilkę pieczemy. Gdy zaczną robić się miękkie, usuwamy skórkę, gniazda nasienne i drobno kroimy wraz z oliwkami, czosnkiem i bazylią. Przyprawiamy solą i pieprzem, polewamy oliwą i odstawiamy w chłodne miejsce. Bagietkę kroimy w kromki i opiekamy w piekarniku na złoty kolor. Na ciepłe grzanki nakładamy mix paprykowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 03.03.2012 10:11
Podobają mi sie :)
ben-ka 13.06.2011 09:07
Z pieczeniem papryki o taka zabawa ale jaki smak póżniej:) też tak robię do niektórych przepisów.
Izabela/bella81 30.05.2011 00:19
fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak