Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1/2 szkl
seler ugotowany w łupinie 1 szt duża
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
grzyby suszone 30 obgotowane
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Seler w sosie

Seler obrać i pokroić na plastry. Każdy plaster posolić, obtoczyć w bułce tartej i jajku, usmażyć z obu stron na oliwie. Z mąki i masła sporządzić białą zasmażkę.

Dodać do niej cebulę, grzyby, chwilę smażyć, zalać wywarem grzybowym rozprowadzonym z jogurtem. Przyprawić i sosem tym polać
plastry selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak