Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 50 dag.
szklanka wrzątku 4 szkl.
sól 1 łyżeczki
cukier 1|2 łyżeczki
cząber 1|2 łyżeczki
cebula 2 szt
boczek 25 dag
sok z cytryny 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa

Fasolę wyłuskać ze strąków,gotować w osolonej wodzie aż zmięknie,dodać cukier i cząber przykryć i dusić.Usmażyć boczek na złoty kolor,usmażone skwarki wyjąć z rondla i odsączyć z tłuszczu,cebulę usmażyć na tłuszczu wyjętym z boczku,dodać do fasoli i dusić doprawić zupę sokiem z cytryny.Podawać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak