Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
masło 20 dag
woda 6 łyżek
cukier wanilinowy 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
jabłka 1/2 kg
cukier 1/2 szklanki
cynamon Prymat 3/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Masło, mąkę, wodę , jajko i cukier waniliowy razem delikatnie wyrobić i włożyć na 1/2 godziny do lodówki we woreczku foliowym.
Jabłka obrać i zetrzeć na plasterki, dodać cukier i cynamon, wymieszać. Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Od ciasta oddzielić 3/4 i rozwałkować na kształt formy i włożyć do niej za pomocą wałka. Brzegi ciasta niech wystają 3 cm poza formę. Ułożyć jabłka, zawinąć boki ciasta. Rozwałkować pozostawioną 1/4 ciasta i włożyć na wierzch. Piec 20 min. w 200 stopniach i 30 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża2 02.12.2011 17:21
Po mistrzowsku:)
wiola28a 11.02.2011 23:13
Przepysznie wygląda
Teresa19 04.02.2011 18:15
pychota
agata1722
agata1722 03.02.2011 11:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak