Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina z kapustą kiszoną

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 1 kg
tłuszcz
cebula 2 szt
kapusta kiszona 2 kg
grzyby suszone 10 szt
sól szczypta
pieprz
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina z kapustą kiszoną

Mięso kroimy w poprzek włókien na porcje. Każdy kawałek rozbijamy młotkiem i rumienimy na tłuszczu. Wkładamy połowę kapusty do garnka, rozkładamy na niej mięso i przykrywamy pozostałą częścią kapusty. Dodajemy namoczone grzyby, podsmażaną na tłuszczu cebulę, kminek i gotujemy 20 minut. Wkładamy gorącą kapustę z mięsem do słojów i zamykamy. Pasteryzujemy 1 godzinę i 30 minut, następnego dnia pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 02.04.2011 20:35
musze wypróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak