Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka waniliowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
cukier puder 20 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka waniliowa

Mleko dobrze zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach zimnej wody i rozpuścić. Zmiksowaną masę połączyć z żelatyną, krótko zmiksować, rozlać do kompotierek i odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.06.2011 00:17
niezłe
accee 06.01.2011 20:03
Wanilia.... mniam
Katarzyna/kate1980 30.11.2010 12:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak