Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka mleczno-truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
truskawki 1 szklanka
cukier puder 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka mleczno-truskawkowa

Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Mleko zagotować, dodać do niego rozpuszczoną żelatynę. Gdy ostygnie dodać cukier puder i cukier waniliowy. Truskawki połączyć z mlekiem i miksować do momentu, aż masa zacznie gęstnieć. Masę rozłożyć do kompotierek i odstawić do skrzepnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 23.08.2011 00:14
ciekawe
Szarrikka 29.11.2010 08:56
Pyszna! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak