Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z sałaty i pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona sałata 1 główka
rzodkiewki 7-8 sztuk
pieczarki 7-8 sztuk
dymki 7-8 sztuk
ser 5 dag
sok z cytryny 1 łyżeczka
sos winegret 3 łyżki
sałata 2 fryzyjska

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z sałaty i pieczarek

Sałatę umyć starannie, liście porwać. Pieczarki umyć, obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny. Dymki i rzodkiewki umyć, pokroić. Ser zetrzeć na tarce. Wymieszać sałatę w salaterce, dodać pieczarki, rzodkiewki i dymki. Polać sosem winegret. Przed podaniem oprószyć serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak