Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata francuska

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 głowy
marchewka
majonez tradycyjny
oliwa
śmietana kwaśna
sos winegret
kapusta biała 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata francuska

Kupujemy sos winegre w proszku łączymy go wg przepisu z oliwa i wodą .Dodajemy trochę musztardy,majonezu,śmietany kwaśnej i przegotowanej zimnej wody .Wszystko mieszamy dokładnie .Kapustę białą kroimy i układamy warstwowo naprzemian z kapusta kiszoną .Na wierzch starta marchew i polewamy sosem .Podajemy mocno schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.12.2010 01:09
Ciekawie wygląda :)))
amorzenek 01.12.2010 11:41
fajna
Małgorzata113 29.11.2010 07:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak