Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki na winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki duże 10 szt
oliwa 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
wino białe wytrawne
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki na winie

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy zgnieciony ząbek czosnku i delikatnie podsmażamy. Wrzucamy krewetki i smażymy aż zaczną się delikatnie rumienić z obu stron. Dodajemy szczypte pieprzu. Wtedy wlewamy wino tak aby krewetki były do połowy zanurzone. Smażymy na małym ogniu aby zredukować sos do 1/4.
Krewetki podajemy posypane gruboziarnistym pieprzem i z cząstką cytryny.
Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 14.06.2011 19:51
super
Małgorzata113 29.11.2010 07:34
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak